koja86, Standardowo :szeroki_usmiech pozdrawiam Jarka widzianego dziś na wlocie do Bojszów
[O1] Dziwny dzwięk z silnika
Zwiń
X
-
[O1] Dziwny dzwięk z silnika
Witam.
Panowie poradzcie co to moze byc. Podczas odpalania - szczególnie w deszczowa pogode na zimnym silniku slychac specyficzny dzwiek jakby jakis pasek ocieral w silniku a za cholere nie moge dojsc co to. Zdejmowalem obudowe rozrzadu i nic - tak samo. Ponizej link jak to mniej wiecej leci
Z gory dzieki za info.Pozdrawiam
-
-
koja86, Wiesz co, ja bylem pewien co temu dolega, a piszczy, bo jak nie piszczy to widac ze sie nie zuzywaW ASO tez bylem i pytalem, to twierdzili ze jest OK. Wtedy auto mialo tez jeszcze gwarancje (3 lata
)
[ Dodano: Nie 30 Mar, 08 22:22 ]
Ziomal, Najlatwiej to by bylo zdjac pasek wielorowkowy i wtedy odpalic. Odpada halas ze sprzegielka alternatora, klimy, wspomagania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak sie zagrzeje to przestaje?? Rozrzad byl wymieniany, bo jak mysle to dawno.
Jezeli wymiana co 60tys to jeszcze jakies 27tys zostalo
Gorna rolka rozrzadu taki dzwiek moze wydawac. U wielu w tym u mnie tak bylo. Pojawilo sie przy 70kkm i do 90kkm tak jezdzilem.
"koja86" Coś jakby napinacz ? Może sprzęgło alternatora (kiedy wymieniałeś)
nie pamietam zeby na serwisie to wymieniali...jak dlugo takie sprzeglo wytrzymuje?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
j.w
Witam.
W odpowiedzi dla zainteresowanych - ktos pisal do mnie ze wymienil rozrzad i tez tak piszczalo na nowym rozrzadziewiec to chyba nie rolka...
proponuje zdjac oslone rozrzadu na zimnym silniku i odpalic - jak bedzie cisza to problem mamy ustalony, dajcie znac jak Wam poszloPozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz